Om TOOLS

Vi är en nygammal aktör med prestation och utveckling i blodet

Tänker hantverkare och industriarbetare på våra produkter under sina arbetsdagar? Troligtvis inte. De har huvudet fullt med annat viktigt, tror vi. Tills något saknas eller går sönder. Eller är för slitet för att vara säkert. Där och då behöver rätt produkt finnas i det egna lagret eller bli levererad riktigt snabbt. Om inte, skulle det kunna leda till en riktigt dålig dag.

TOOLS har sedan starten 2003 fokuserat på kvalitetsprodukter och hög kompetens bland personalen. Många av våra medarbetare har lång erfarenhet från järnhandelsbranschen. Många har till och med så pass lång erfarenhet att de arbetade i branschen långt innan TOOLS fanns som kedja.

Den höga kompetensen gör att vi gärna arbetar nära våra kunder som rådgivare – och inte bara som leverantör av produkter och tjänster. Självklart är vi nöjda över att hjälpa våra kunder att skydda sina medarbetare. Men riktigt stolta är vi först när vi får vara med och hitta nya lösningar för att eliminera eller förebygga risker. Då har vi verkligen skapat en säkrare och mer lönsam arbetsplats.

TOOLS målgrupper är industri, offentlig förvaltning och bygg, hantverk & service. Bland våra huvudkunder finns bland annat några av Sveriges största industrier.

Vi är vana att arbeta med direktförsäljning till stora kunder som vi möter i många kanaler och på många orter. TOOLS kunder ska alltid få samma grad av service och lika kompetent rådgivning oavsett var de möter oss.

För att få det att hända har vi bland annat:

  • Ett stort butiksnät med sortiment anpassade efter de lokala kunderna
  • En väl fungerande E-handel som går att skräddarsy efter kundens behov
  • Lokala säljenheter som tillsammans täcker hela landet
  • Innesäljare som hjälper dig över telefon
  • Utesäljare som gärna ser över era behov på plats hos er
  • En KAM-grupp som tar hand om rikstäckande avtal och ser till att hela affären fungerar på ett sätt som ni är nöjda med
  • Tekniska specialister med spetskompetens inom en rad olika områden
  • Skåpssäljare som inventerar och fyller på era förråd så att rätt produkter alltid finns på rätt plats – nära verksamheten.

Vår historia

TOOLS startade som kedja år 2003, men egentligen började allt redan år 1906 med två framsynta ingenjörer i 20-årsåldern: Arvid Bergman och Fritz Beving. De två förutsåg tidigt den starka tillväxten för industrisektorn och därför inriktade de sig på import av tekniska produkter att förse kunderna med. Det visade sig vara en bra affärsidé och verksamheten fick en flygande start.

Bergman & Beving introducerades på börsen under 70-talet och 30 år senare valde man att renodla verksamheten genom att skapa tre olika bolag. TOOLS föddes genom förvärv av starka lokala järnhandlare runt om i landet och under några år byggdes Nordens största leverantör av produkter och tjänster till industriarbetare, offentlig förvaltning och hantverkare upp. 

2017 splittrades Bergman & Beving i två delar, där TOOLS kom att tillhöra den nya koncernen Momentum Group.

Idag har vi på TOOLS över 100 butiker i Sverige, Norge och Finland. I Sverige hittar du oss över hela landet, från Pajala i norr till Malmö i söder. Vi är stolta över vårt arv och laddade inför framtida prestationer och företagets utveckling.

Följ med oss på resan!

Det här är TOOLS

Bolagsnamn: TOOLS Sverige AB
Organisationsnr: 556060-5882
VD: Niclas Ahlqvist
Etableringsår: 2003
Huvudkontor: Stockholm
Ägare: Momentum Group  
Antal orter: cirka 45 i Sverige
Totalt antal anställda: cirka 450
Total försäljning: cirka 1,8 MdKr