Välj rätt handskar för jobbet

Vilka handskar är rätt för din arbetsuppgift? Det finns massor av varianter på marknaden, med många olika funktioner. För att hjälpa dig hitta rätt har vi tagit fram ett standardsortiment som passar de flesta av våra kunder. Här går vi igenom de olika modellerna och dess funktioner – häng med!

Vill du komma direkt till produktsidorna för de handskar vi går igenom i den här guiden? Längre ner på sidan hittar du bilder, priser och direktlänkar. Klicka dig in på din favorit för att läsa mer, se lagerstatus eller handla direkt från TOOLS.se!

Montagehandskar

Montagehandskar är ofta tunna arbetshandskar, för uppgifter där egenskaper som fingertoppskänsla, passform och bekvämlighet är lika viktiga för dig som att skydda händerna.

montagehandskar-industri-översikt.PNG

Allroundhandskar

Allroundhandskarna liknar montagehandskarna i att de ofta är tunna och att passform och fingertoppskänsla är viktiga egenskaper. Här har vi också tagit med något kraftigare handskar och några nya egenskaper, såsom värmetålighet, vattentålighet och gnisttålighet.

allroundhandskar-industri-översikt.PNG

Kraftiga arbetshandskar

Här har vi samlat våra favoriter bland kraftigare handskar. Dessa är för arbetsuppgifterna där du behöver lite extra robusta handskar i grövre material – när extra skydd är viktigare än smidighet.

kraftiga-handskar-industri.PNG

Svetshandskar och värmetåliga handskar

Riktigt grova arbeten kräver riktigt grova handskar. Här hittar du handskar för svets- och sliparbeten som bland annat står emot värme, gnistor och metallstänk.

svets-värmetåliga-handskar-industri.PNG

Kontakta oss

Har du fler frågor om handskarna i den här guiden? Eller letar du efter andra lösningar som inte finns med här? Vårt handskutbud är betydligt större än det standardsortiment som vi har gått igenom här. Ta hjälp av våra duktiga rådgivare!

Hitta din närmaste butik>>

Kontakta oss>>