Nu går vi över från plast till papper i våra leveranser


Blue Angel - The German Ecolabel

Nu byter vi ut plasten mot papper som fyllnadsmaterial i våra leveranser från centrallagret. Det gör vi för att använda ett mer miljövänligt material, och pappret är dessutom 100% återvunnet.

"Den som är stor och stark måste också vara snäll", sägs det. Så har vi också tänkt med leveranserna från vårt centrallager. Varje dag skickar vi ut massor av produkter från Alingsås till hela landet. Därför vill vi göra det på ett så hållbart och miljövänligt sätt som möjligt.

Som ett led i TOOLS fokus på Hälsa, Miljö och Säkerhet går vi nu från plast till förmån för papper som fyllnadsmaterial i våra leveranser från centrallagret i Alingsås. Som kund kommer ni att märka skillnaden redan nu, kanske redan vid er nästa beställning.

– Bytet från plast till papper sker successivt i våra olika processer och packstationer , men redan från och med denna vecka (vecka 38) kommer våra kunder att märka av förändringen vid uppackningen, säger Ola Andersson, Logistikchef på TOOLS. 

Att använda papper är ett miljövänligare alternativ och det är 100 % återvunnet. Detta papper är märkt med världens äldsta miljömärkning Der Blau Engel, den tyska motsvarigheten till Svanen.