NU LANSERAS VÄRLDENS FÖRSTA MILJÖDEKLARERADE KLÄDKOLLEKTION

Nu lanserar Fristads världens första miljödeklarerade klädkollektion, där de redovisar plaggens totala miljöpåverkan från val av material till leverans av färdig produkt. Fristads Green är en kollektion för hantverkare där hela tillverkningskedjan genomsyras av miljötänk och innovativa lösningar, för att lämna minsta möjliga avtryck på miljön. Plaggen är tillverkade av återvunnen polyester och specialkonstruerade med en avancerad vikteknik som minskar antalet mönsterdelar och sömmar. Effektiv användning av material, färre antal detaljer och smarta lösningar sparar resurser och energi vid produktionen och undviker onödigt spill.

 • – Vi på TOOLS har under lång tid haft fokus på Hälsa, Miljö och Säkerhets-frågor. Därför känns det extra roligt att vår samarbetspartner Fristads har tagit fram en kollektion som går helt i linje med vårt arbete med HMS. 

  Torleif Cumléus, Försäljningsansvarig Hälsa, Miljö och Säkerhet (HMS).

   

  Har du frågor kring Hälsa, Miljö och Säkerhet? Titta in på vår HMS sida eller kontakta mig här>>

 • – Jag jobbar mycket med upphandlingar till kommuner och landsting där det ställs högre och högre krav kring hållbarhet. Därför känns det otroligt bra att vi nu har ett sortiment som tilltalar den miljömedvetne kunden, oavsett bransch.  

  Johan Göthlin, HMS-säljare.

   

  Nyfiken att se kläderna live? Besök någon av våra butiker eller kontakta din närmaste säljare här>>

 • – För oss var det självklart att lyfta in Fristads Green i vårt redan omfattande sortiment av kläder och skor. Jag är personligen imponerad av designen i plaggen, och det ska bli spännande att följa mottagandet från våra kunder!

  Christina Wirsén, Kategoriansvarig Kläder & Skor.

EPD

Fristads är världens första aktör som har gjort en EPD (miljövarudeklaration) på kläder. Detta är en ny standard för hur man mäter ett plaggs totala miljöpåverkan.  

fristadsgreen_1.jpg

E.DYE®

En miljömässigt hållbar process för färgning av tyger som minskar vattenförbrukningen med 75% jämfört med traditionell färgning.

fristadsgreen_2.jpg

ZERO WASTE

Fristads tar hand om allt spillmaterial från produktionen och återanvänder det till “comfort pads” – en bonusprodukt för armbågar och knän.

fristadsgreen_3.jpg

Läs mer om Fristads Green här>>