Milwaukee visade nyheter och klassiker på mässa i Dublin

Milwaukee bjöd in återförsäljare till Dublin för att visa upp både nyheter och produkter som redan har blivit klassiker. Självklart var TOOLS på plats, och vi passade på att ta med en del av upplevelsen hem till er!

Ett sågblad, ett batteri, sju bilar.

DSC00111.JPGMed bara ett sågblad i karbid och ett batteri kunde Milwaukee såga itu sju bilar från ett skrotupplag. Det enda som tröttnade tidigare än så var personen som höll i tigersågen.

Nu kanske du inte har behov av att såga itu sju bilar en normal arbetsdag, men det var ett effektivt sätt att visa på sågbladets hållbarhet och Milwaukeemaskinernas batteritid.

– Vad vi insåg när vi testade sågbladet på de här bilarna var att personen som skötte verktyget blev trött, så vi fick ta dit en person till. Bladet var alltså starkare än personen som sågade. Det tycker jag säger någonting om kraften i sågbladet, säger Peter Martinsson, Key account manager på Milwaukee.

Återkommande verktygskonferens

DSC00120.JPG

Varje år bjuder Milwaukee in återförsäljare till konferens för att visa sin stora bredd av verktyg och tillbehör, både nya och äldre modeller. Under en heldags-mässa fick säljare och inköpare från TOOLS lära sig allt om produkternas kraft, användningsområden och ergonomiska design.

Vi kommer inte att gå igenom varje enskild produkt här, men om du vill se mer av utbudet finns länkar längre ner på sidan.

Batteridrivet och kompakt i fokus

DSC00129.JPGSom vanligt för Milwaukee så var det sladdlösa i fokus på konferensen. Nästan varje station avslutades med en tävling, och nästan varje tävling hade samma syfte: att visa att Milwaukees signum, de batteridrivna verktygen, är minst lika kraftfulla som de med sladd.

Gemensamt för den nya generationens Milwaukeeprodukter är att de blir mindre och mer kompakta. Men det betyder inte att de har mindre kraft. Tvärtom så försöker Milwaukee hela tiden att hitta nya tekniker som gör motorerna så kraftfulla som möjligt på så liten yta som möjligt. På så sätt blir verktygen små och smidiga att arbeta med på trånga ytor, utan att du behöver stå i obekväma arbetsställningar.

DSC00138.JPGSom exempel på detta fanns Thomas Ullstein från pickup-verkstaden Ullstein concepts på plats i Dublin. För två år sedan såg han en möjlighet att bli av med tryckluftsslangarna som låg över verkstadsgolvet och väntade på att någon skulle trassla in sig i dem.

– Vi gick över till att bli en helt batteridriven verkstad för att bli av med alla sladdar och slangar. Kollegor snubblade och ramlade, vilket till slut blev en säkerhetsrisk, säger Thomas Ullstein.

– Kompakta batteridrivna verktyg gör det dessutom smidigt, snabbt och enkelt att komma in och jobba på trånga ytor, fortsätter han.

One Key – ta verktygen in i det digitala

DSC00151.JPGDen nya generationen av Milwaukee-verktyg går att koppla till den digitala lösningen One Key. Med One key kan du, bland mycket annat, låsa ditt verktyg direkt från mobilen när arbetsdagen är slut. Du kan också se vem som använder verktyget i dag, var det befinner sig och hur många gånger det har använts sedan senaste service. Dessutom skyddar One key dina verktyg mot stöld genom GPS-funktionen, som varnar dig ifall dina dyra produkter lämnar arbetsplatsen.

Innovation efter slutkundernas behov

Milwaukees sätt att jobba bygger på att de befinner sig mycket ute hos slutkund för att höra vilka irritationsmoment de har i sina arbetsdagar, och hur de skulle kunna lösas. På så sätt föds de nya generationerna, och varje ändring kommer utifrån ett behov, stort som litet. Vilket verktyg behöver en ny utformning på handtaget? Vilket behöver bli lättare? Vilket behöver en inbyggd ficklampa, och var bör den sitta?

Se hela vårt Milwaukee-utbud

Se hela TOOLS utbud av Milwaukeeprodukter här>>

Läs mer om Milwaukees produkter och nyheter

se.milwaukeetool.eu>>