LBR_Slide_WOMENcollectiontoppbild.jpg

Ny kollektion från L.Brador – för tjejer

 

Man vet ju precis känslan ändå. Den när arbetsbyxorna sitter för tajt över höften, för högt i midjan eller är två decimeter för långa nertill. Minst. Tidigare har man tvingats vika upp byxorna eller stoppa in dem i strumporna för att inte behöva kliva på dem. Såväl en säkerhetsrisk som ett störande moment i arbetet. Problemen är ett minne blott om du frågar gänget bakom L.Bradors damkollektion. - Att L.Brador har designat en kollektion helt utifrån kvinnors förutsättningar och inte genom någon halvhjärtad justering av en herrmodell är nyckeln till framgång, säger Pontus Asking, Kategoriansvarig PPE, TOOLS.

Fokus på känsla, passform och utseende

Kollektionen har fokus på hur arbetskläderna ska kännas, passa och se ut. I lanseringen ingår arbetsbyxor i stretch och överdelar i sommarens färger och med dessa åtgärder vill man förändra branschens syn på arbetskläder för kvinnor. Kollektionen när inspirerad av outdoor-branschens smidiga och slitstarka modeller. Det har länge funnits arbetskläder för kvinnor på marknaden, men modeller, snitt och passform har inte alltid varit anpassat och utvecklat med den kvinnliga kroppen i åtanke. L.Brador vill förändra branschen med en ny kollektion arbetskläder för kvinnor.

 

– Vi har sett flera försök att ta fram kollektioner för kvinnor där man har tagit den korta vägen genom att göra mindre justeringar av en existerande herrmodell. Resultatet av detta har i de flesta fall enbart inneburit en bättre anpassad storlek för kvinnor, men utan förbättring i passform. Passformen på arbetskläder är helt avgörande för att du ska känna dig bekväm i ditt arbete och ha fokus på rätt saker. Att L.Brador har designat en kollektion helt utifrån kvinnors förutsättningar och inte genom någon halvhjärtad justering av en herrmodell är nyckeln till framgång. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder L.Bradors nya damkläder, säger Pontus Asking, Kategoriansvarig PPE, TOOLS.

 

Arbetskläder för kvinnor i byggbranschen har ofta varit präglat av kläder från lågpriskedjor eller herrsortiment. Det har helt enkelt inte funnits tillräckligt komfortabla alternativ anpassade för just arbetande kvinnor. Damkläder har för det mesta bestått av byxor med dålig passform som sitter högt i midjan samt korta toppar i oelastiska material.

 

- Vi har frågat kvinnor i branschen hur deras drömarbetsplagg ser ut. Samtliga kvinnor vi har pratat med har efterfrågat stretch, bättre passform och fler storlekar att välja mellan. Vi har kombinerat ett feminint snitt med ännu mer stretch för att försöka ge en så bra passform som möjligt, säger Tommy Larsson, Kategorichef L.Brador.

 

Sju nyheter för kvinnor

Med den nya kollektionen för kvinnor vill L.Brador skapa ett helt nytt alternativ till det existerande utbudet genom att erbjuda mer bekväma och smidigare plagg. Resultatet är två modeller arbetsbyxor, en för industri och en för hantverk, en pikétröja i sommarens färger, en t-shirt, en fleecejacka, en tjockare jacka samt en långärmad tröja i bomull och elastan. Tröjorna och en smalare och längre passform, för att bättre passa kvinnor. Kläderna har passerat igenom en referensgrupp av kvinnor för att man, i utvecklingen av kollektionen, skulle kunna ta del av kvinnors önskemål och input för en optimerad produkt.