Banner_Fallskydd_kopia.png

Arbeta säkert på höjd – fallskydd, utbildningar och fallsäkra verktyg

Att arbeta säkert på höjd innehåller många olika delar. Personalen ska skyddas med rätt utrustning, och de behöver lära sig hur de ska använda utrustningen på ett säkert sätt. Utöver det ska verktyg som används på höjd såklart inte falla fritt och skada personer eller utrustning. Vi kan hjälpa er med alla delar!

Har du frågor kring någon av produkterna eller utbildningarna nedan, tveka inte att kontakta någon av våra duktiga säljare>>

Allt du behöver veta om fallskydd

Alternativen för att skydda sig från fall är många. Hur gör man egentligen, vad är skillnaden mellan de olika alternativen, och vad säger lagar och föreskrifter? I en tidigare artikel har vi försökt reda ut allt du behöver veta om fallskydd! Se gärna också filmen om fallskyddets ABC från vår leverantör Cresto.
 
 

Utbildningar för din säkerhet – Fallskydd Bas

Du känner väl till att vi har ett antal tjänster och utbildningar för er säkerhet? Vår mest populära utbildning är vår fallskyddsutbildning Bas, som ger bra förutsättningar för er personal att använda sig av fallskyddsutrustning.

Efter godkänd kurs skall deltagaren ha kännedom om rådande lagar och normer för arbete i fallriskmiljöer. Deltagaren får även praktisk kunskap kring användning av fallskyddsutrustning såsom helkroppssele, falldämpare, fallstoppslina, stödlina, fallskyddsblock och glidlås för skena och wire.

Läs mer om utbildningen här>>

Se våra övriga utbildningar och tjänster>>

Fallsäkrade verktyg – Luna Tools lanserar nyheten ZeroDrop

Det är inte bara personen som arbetar på höjd som kan falla, utan även de verktyg som de behöver ha med sig upp! Att säkra verktygen från fall är viktigt för att skydda redskapen i sig, men ännu viktigare är det för att skydda personer, maskiner och annat som kan finnas nedanför.

Luna ZeroDrop är en ny serie fallsäkrade verktyg som vi på TOOLS är glada att utöka vårt sortiment med. Varumärket är ett bra kompliment till Facom, som vi kommer att fortsätta sälja även framåt, exempelvis för hantverkare som efterfrågar Lunas klassiska handverktyg.

Se fler videor om ZeroDrop på Luna Tools youtubekanal>>

Se hela vårt utbud av Luna ZeroDrop här>>

Läs mer om att fallsäkra dina verktyg i denna tidigare artikel från TOOLS>>