Användbara appar: tema industri

Vi lever i ett allt mer digitaliserat samhälle. Vi handlar mat över internet och med hjälp av appar, bokar tid för däckbyte direkt i appen och betalar parkeringsavgiften i en app. Det finns fler applikationer än vad man kan föreställa sig och som passar en mängd olika intressen och branscher. För att hjälpa dig att reda ut app-djungeln lite kommer här några smarta alternativ som kanske kan hjälpa dig i såväl ditt arbete som på fritiden.

Industristopp – för ökad säkerhet och effektivitet

Industristopp: en app för din och dina kollegors säkerhetDen här appen är konstruerad för att öka säkerheten och effektiviteten bland medarbetare och entreprenörer. Här kan man som företag enkelt lägga in en profil. I profilen kan man sedan addera information så som nyheter, rapportering, projekt, telefonlistor, säker arbetsplats, vid olycka och info om företaget. Under dessa flikar kan du sedan lägga in alltifrån larmnummer vid olycka till vilken typ av arbetskläder som ska användas var samt vilka projekt som pågår inom företaget. Gå in i appen och ta del av de öppna konton som finns där för att få inspiration om hur du själv kan optimera säkerheten och effektiviteten på just din arbetsplats.

 

 Gigants miljöhjälp – säker hantering av miljöfarliga produkter

Gigant miljöhjälp

Appen som hjälper dig att välja rätt miljösäkringsprodukt inom absorbenter, invallning och miljöförvaring utifrån det kundbehov som finns. Dessa tre sortiment är grundläggande, för att på industriarbetsplatsen ha ett bra miljösäkringsskydd.  Att ha en säker förvaring av miljöfarligt gods och restprodukter är inte bara viktigt för den egna säkerheten utan är även ett lagkrav.

Med hjälp av Gigants app kan du steg för steg göra val för att komma fram till en produktlösning.

 

 Gigant Säkra Lyft – A och O på din arbetsplats

Gigants app för säkra lyftGigants app “Säkra Lyft” är framtagen för att göra lyft inom industrin säkrare samt att förenkla och underlätta dokumenthanteringen. Du vänder telefonen mot lyftutrustningen och det som ska lyftas och då ser på en gång, på skärmen, ifall lyftet innehåller farliga vinklar, tack vare Gigants egna vinkelvarnare som är unika.

Du ser också om lasten är felaktigt kopplad. Felkopplad last är en vanlig orsak till olyckor och tillbud. Se till att tunga lyft utförs med säkerhet för människor i första hand.

 

Första hjälpen från Röda Korset

Röda Korsets Första Hjälpen

Tyvärr så händer det olyckor dagligen på byggen, industrier och andra arbetsplatser – eller i hemmet för den delen. Många gånger handlar det om att snabbt göra en insats för att rädda liv,  minska skadorna eller stoppa blödningar. Man kan välja nödläge i appen och då får man snabbt fram information om olika skadelägen. Blödningar, skallskador och benbrott är till exempel vanliga olyckor på byggarbetsplatser.

Se till att du är förberedd om olyckan är framme så att du snabbt kan hjälpa den skadade personen.

 

Har du tips på användbara appar? Maila till info@tools.se och skriv app-förslag i ämnesraden. Nästkommande tema är Bygg och Hantverk.