VÄRLDSNYHET– BANBRYTANDE BATTERISYSTEM FRÅN DEWALT

Dewalt presenterar nu sin världsnyhet DEWALT XR FLEXVOLT. Ett revolutionerande batterisystem som nu möjliggör arbeten som tidigare endast kunnat utföras med sladdrivna maskiner. Föreställ dig en arbetsplats där strömkablar och högljudda generatorer nu är ett minne blott. Arbetet genomförs med en högre grad av säkerhet och effektivitet, tack vare flexibiliteten och enkelheten i den sladdlösa världen. TOOLS är stolta över att ha tagit in Dewalt i sortimentet. - Vi gillar att samarbeta med innovativa leverantörer, säger Susanne K Stenström, Kategoriansvarig Elhandverktyg, TOOLS.

Säkerhet och välbefinnande är A och O

Revolutionerande teknik
Världens första batteri som automatiskt ändrar volttal när du byter verktyg har nu släppts av Dewalt. Nyheten kallas Dewalt XR FlexVolt och är ett revolutionerande batterisystem som nu möjliggör arbeten som tidigare endast kunnat utföras med sladdrivna maskiner. Dewalt arbetar ständigt med att ligga i framkant när det gäller utvecklingen av batteridrivna verktyg till professionella användare och FlexVolt är det första batteriet någonsin som är 18/54 V batteri-kompatibelt. Den här lanseringen innebär att FlexVolt just nu är det starkaste verktygsbatteriet på marknaden med den unika förmågan att även kunna driva riktigt tunga applikationer som tidigare krävt nätanslutning.

 

Spara tid och slipp slitet

För de yrkeskategorier som dagligen använder sig av professionella elverktyg blir möjligheterna större och begräsningarna färre. Det som, fram tills nu, varit ett problem – att dra fram el och släpa på otympliga maskiner med sladd till svåråtkomliga platser – är inte längre ett problem. Många tidigare sladdlösa verktyg har varit smidiga, men ofta alldeles för svaga. Nyheten från Dewalt är extremt kraftfull samt lätt att flytta runt. Användaren spar både tid och sin kropp från onödigt slit och släp. FlexVolt kommer till en början att finnas på 14 nya kraftfulla maskiner. Det nya batterisystemet gör dem inte bara lika starka som om de vore nätanslutna utan genererar också en hel dags körning på en enda laddning för de flesta applikationerna. Det som också är unikt med det nya 18/54 V batteriet är att det är kompatibelt med alla existerande Dewalt 18V XR batteridrivna verktyg. Du kan alltså använda det nya FlexVolt-batteriet även till de maskiner som du redan har.

 

- För oss på TOOLS var lanseringen av FlexVolt ett stort plus och en av anledningarna till att vi valde att komplettera vårt sortiment med just Dewalt. Vi gillar att samarbeta med innovativa leverantörer och är väldigt glada över att nu kunna introducera och erbjuda hela Dewalts maskinsortiment till våra kunder, säger Susanne K Stenström, Kategoriansvarig Elhandverktyg, TOOLS.

 

Hon fortsätter:

- Vi har märkt av ett stort intresse från våra kunder sedan lanseringen i september och många är väldigt positivt överraskade över hur kraftfullt det här sladdlösa batterisystemet faktiskt är, i synnerhet efter de har fått möjlighet att testa produkten.


Läs mer om FlexVolt här >>