Nyheter, Tips & Råd

TOOLS vill göra din vardag enklare, säkrare och mer lönsam. Utöver att hjälpa dig att hitta rätt verktyg för din arbetsuppgift vill vi också hjälpa till genom att bidra med kunskap och rådgivning. Här har vi samlat tips och råd som förhoppningsvis kan hjälpa dig till en säkrare arbetsdag!

TOOLS och Swedol går samman

TOOLS och Swedol har fått gemensam ägare. Tillsammans bildar vi en stark aktör i Sverige, Norge och Finland. Vi ser fram emot att kunna ge ett ännu bättre erbjudande och utökad tillgänglighet till våra kunder.

TOOLS på Underhållsmässan 2020 – så såg det ut

Underhållsmässan 2020 blev en annorlunda mässa. Många av våra kunder tvingades ställa in sina besök på grund av Covid-19, men vi är nöjda med de dagar vi fick tillsammans med er. För alla er som inte kunde komma – vi har gjort vårt bästa för att ta mässan till er i stället!

Om coronaviruset, tillgänglighet och leveranser

Här hittar du den senaste informationen om hur coronaviruset påverkar TOOLS verksamhet. I dagsläget är våra butiker öppna och vår verksamhet är igång i princip som vanligt. Vi kan självklart också erbjuda telefon- eller videomöten via till exempel Skype istället för fysiska möten för de kunder som önskar det.

Säg hej – få en väska!

Många av våra kunder har svårt att ta emot fysiska besök just nu. Därför vill vi gärna ha kontakt med dig via telefon! Få en snygg och miljövänlig tygväska när du bokar ett telefonsamtal med oss.

TOOLS på Underhållsmässan 2020

För tredje gången i rad kommer TOOLS att finnas på plats med en stor monter på Underhållsmässan i Göteborg den 10-13 mars! Det kommer att bli fyra intensiva dagar på Skandinaviens största mässa inom drift och underhåll.

Fläktassisterade andningsskydd – en guide i 4 steg

Ett fläktassisterat andningsskydd är ett system med en fläkt som levererar filtrerad och renad luft direkt till användaren. Men hur gör man egentligen för att välja rätt, och hur sätter man ihop ett komplett system? Vi guidar dig igenom processen!

Så väljer du rätt dammsugare

Rätt dammsugarutrustning skyddar både dig och dina kollegor från hälsofarligt damm. Läs mer och bläddra i kampanjbladet från TOOLS och Nilfisk.

Arbeta säkert på höjd – fallskydd, utbildningar och fallsäkra verktyg

Att arbeta säkert på höjd innehåller många olika delar. Personalen ska skyddas med rätt utrustning, och de behöver lära sig hur de ska använda utrustningen på ett säkert sätt. Utöver det ska verktyg som används på höjd såklart inte falla fritt och skada personer eller utrustning. Vi kan hjälpa er med alla delar!

8 av 10 arbetsplatser brister i hanteringen av farliga ämnen

Åtta av tio arbetsplatser har brister i hanteringen av kemikalier. Det visar en ny undersökning från Arbetsmiljöverket. Under insatsen har de dels inspekterat farliga kemikalier, men också kemiska risker som uppstår i verksamheten. Exempel på sådana är bland annat svetsrök, slipdamm, mjöldamm eller kvartsdamm.

Belysning från Mareld

Visste du att endast 15 % av svenskarna anser att belysningen på arbetsplatsen är anpassad efter deras behov. Ditt ljusbehov kan många gånger skilja sig markant från dina kollegors. Ta kontroll över din egen ljussituation med kompletterande belysning!

Nu kommer vintern - är du redo?

Har vintern kommit till din del av landet ännu? Om den inte har gjort vågar vi lova att den är på väg – i år igen. Passa på att förbereda dig redan nu!

Regn och rusk – klä dig rätt i vinter

Nu börjar snötäcket lägga sig över landet. Oavsett väder, arbetsuppgift eller bransch så kommer det att bli en pina att gå till jobbet om du har fel kläder i olämpligt material. Ta del av våra tips kring den klassiska lager på lager-principen så att du är torr och varm i vinter

Vi hjälper er att kontrollera arbetsmiljön – för säkrare arbetsplatser

Att öka säkerheten inom offentlig och privat sektor är ett viktigt mål för oss. Men ännu viktigare är det såklart för dig som ska vistas på arbetsplatsen varje dag. Genom vårt samarbete med DEKRA får ni som kund en helhet: DEKRA gör mätningar och behovsanalyser – vi skapar lösningar.

Har du koll på piktogrammen?

Har du koll på reglerna kring varningsskyltar? Från och med sommaren 2019 får inga gamla varningsskyltar finnas kvar, utan all skyltning måste följa EU:s direktiv. Ta hjälp av TOOLS skyltrond!

Miljödeklarerad klädkollektion

Nyhet hos TOOLS! Fristads är först i världen med att redovisa och märka upp ett klädesplaggs totala inverkan på miljön – från val av material, till leverans av färdigt plagg. Läs mer om kollektionen Fristads Green här.

Tekniska säljare – med spetskunskap inom arbetsplatsutrustning

Du vet väl om att flera olika typer av tekniska säljare arbetar på TOOLS? En teknisk säljare har specialiserat sig inom ett sortimentsområde och har därför mycket hög produkt- och  lösningskompetens.

Stor Teng Tools-kampanj hela hösten

Har du drömt om en Teng Tools-vagn i åratal? Nu har du chansen! Se vår höstkampanj på massvis av Teng Tools-produkter.

Ordning och reda med 5S

En välorganiserad arbetsplats lönar sig. Förutom tidsbesparing, ökad effektivitet och minskat behov av utrymme blir arbetsmiljön trevligare och säkrare. Vi kan se till att detta blir verklighet för våra kunder.

Få koll på din arbetsplats – lär dig mer om ergonomi

Visste du att felaktig belastning är en av de vanligaste anledningarna till sjukskrivningar inom industrin? Att prioritera belastningsergonomin kan alltså ge enorma fördelar. Inte bara kommer de anställda att må bättre – sjukskrivningar är såklart inte bra för företagets produktivitet eller lönsamhet heller.

Stort om Rally-SM i senaste numret av bilsportmagasin

I det senaste numret av magasinet Rally & Racing syns ett stort reportage om Rally-SM:s deltävling i Älmhult. Reportaget ger en god inblick i hur en deltävling går till och vilken publikfest det kan vara under Rally-SM, som TOOLS är stolt huvudsponsor till.

Vibrationsskador är den vanligaste arbetssjukdomen hos män – så skyddar du dig

Vibrationer är den vanligaste orsaken till arbetssjukdomar bland män. Ändå är det vanligt att anställda inom till exempel byggbranschen arbetar långa perioder med gamla verktyg som vibrerar mycket.

Tejp – starkare än du tror?

Tejp är en bra provisorisk lösning. Eller kan det i själva verket vara en permanent lösning, som fungerar bättre än att till exempel nita? Vi berättar om flera användningsområden för en hjälte som har hamnat i skymundan: tejpen!

Nu finns nya filtreringsfunktioner i vår E-handel!

Under helgen den 24-27 maj har vi uppdaterat TOOLS.se genom att bland annat förbättra filtreringsfunktionen vid produktsök.

Skärskydd för alla – Nu kan skärskyddshandsken ersätta den enklare arbetshandsken

På svenska arbetsplatser använder vi fler plåster per capita än i något annat Europeiskt land. Men lösningen är enkel ­­­­­– ersätt monteringshandsken med en tunn skärskyddshandske. Moderna skärskyddshandskar är lika smidiga och har utmärkt fingertoppskänsla.

Skovård – 9 enkla tips för att öka livslängden på dina skor

Är du trött på att skorna blir slitna och vill att varje par ska hålla längre? Vi har samlat 9 enkla tips som kan tyckas självklara – men som alla behöver påminnas om.

Så väljer du rätt andningsskydd

Att välja rätt andningsskydd är inte en helt enkelt uppgift. Hur du än vrider och vänder på saken så kommer svaret ändå att bli: "Det beror på". Men vad beror det på? Vi reder ut!

Milwaukee visade nyheter och klassiker på mässa i Dublin

Milwaukee bjöd in återförsäljare till Dublin för att visa upp både nyheter och produkter som redan har blivit klassiker. Självklart var TOOLS på plats, och vi passade på att ta med en del av upplevelsen hem till er i form av video, text och bilder!

10% av veckans vara till Rädda Barnen fram till jul

Som en julgåva från oss på TOOLS kommer 10% av försäljningen på veckans vara att gå till Rädda Barnen fram till julafton 2018.

Snart öppnar vi butik i Uppsala

Till våren öppnar vi en ny TOOLS-butik i Uppsala. Vi har redan ett flertal kunder i området, men har hittills inte haft någon butik där. Att vi nu etablerar oss på riktigt i Sveriges fjärde största stad innebär utökad service för befintliga kunder och möjligheter till nya affärer.

Skyddsmask 90 stoppas av Arbetsmiljöverket – här är den moderna ersättaren

Skyddsmask 90 får inte längre användas för andra verksamheter än inom försvaret och polis. Den uppfyller inte Arbetsmiljöverkets krav och saknar CE-märkning. Här presenterar vi ett modernt alternativ, som till exempel kan köpas genom TOOLS ramavtal med SKI.

Fluke återkallar spänningsprovare

Viktigt meddelande till dig som har köpt spänningsprovare T110, T130 eller T150 från Fluke. Fluke har hittat säkerhetsproblem med testinstrument tillverkade under en viss tid och återkallar därför dessa. Läs vidare om du har köpt någon av de här produkterna av oss.

TOOLS fortsätter som huvudsponsor för Rally-SM 2019

Efter två lyckade år som huvudsponsor för Rally-SM har TOOLS bestämt att fortsätta även 2019. Det gör vi för att många av våra kunder älskar motorsport, precis som TOOLS älskar motorsport.

TOOLS säljare testade verktyg och fick lära sig om svetsglas hos Speedglas

Teori i all ära, men utan praktik är det svårt att ha rätt kompetens kring produkterna vi säljer. Därför träffades några av våra säljare i Gagnef för att testa produkter från olika leverantörer och besöka 3M Speedglas. Där fick vi lära oss allt om tekniken bakom Speedglas och de arbetsskador som svetsning kan orsaka.

Nu går vi över från plast till papper i våra leveranser

"Den som är stor och stark måste också vara snäll", sägs det. Så har vi också tänkt med leveranserna från vårat centrallager. Varje dag skickar vi ut massor av produkter från Alingsås till hela landet. Därför vill vi också göra det på ett så hållbart och miljövänligt sätt som möjligt.

Rallysäsongen 2018 är över – se årets höjdpunkter här

Vilket rallyår vi har haft 2018! Från starten i Vännäs i februari har vi haft fem kundevent till och med finalen i Linköping i september. Här sammanfattar vi året och har samlat filmer och bilder från alla deltävlingar som vi var med på.

Följ rallyfinalen inifrån TOOLS-bilen

Vill du se när föraren Tobias Johansson går för guld i sin klass? Inifrån TOOLS-bilen sänder han hela rallyfinalen live. Ta chansen att följa rallyt ur en ny vinkel!

Actionfyllt i Hässleholm under Rally-SM:s näst sista tävling

Deltävlingen i Hässleholm var helt klart den mest händelserika för de som besökte TOOLS-tältet. Vi hade besök av rallyprofiler som hade tvingats bryta tävlingen redan under fredagskvällen och inte mindre än tre bilar svängde av precis framför vårt tält för att bryta eller byta däck.

Tillverkning och bygg fortsatt överrepresenterade bland dödsolyckor

Tillverkning och bygg är tyvärr fortsatt överrepresenterade i statistiken över dödsolyckor. Det visar Arbetsmiljöverkets rapport över anmälda arbetsskador under 2017.

Kraftigt försvagad krona gör att TOOLS tvingas höja priserna

Sedan september 2017 har den svenska valutan kraftigt försvagats. Eftersom merparten av TOOLS produkter är direkt eller indirekt knutna till USD eller EURO ökar våra inköpspriser kraftigt.

Publikfest under tredje tävlingen i Rally-SM

Fint väder lockade stor publik till Rally-SM:s tredje deltävling för i år. Som stolt huvudsponsor fanns TOOLS självklart på plats i Älmhult, med tävlingar, VIP-event och framförallt – mycket kunder och personal som ville kolla på rally.