Utesäljchef till TOOLS i Fyrstad och Skaraborg

TOOLS gör kundens vardag enklare, säkrare och mer lönsam genom att leverera kompetens och rådgivning kring produkter och tjänster inom främst verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. TOOLS bearbetar kunder inom industri, offentlig förvaltning och bygg/hantverk/service genom Butiker, Utesäljare, Tekniska Specialister, Innesäljare och digitala kanaler. TOOLS i Sverige omsätter idag ca 2 miljarder kronor och tillsammans med våra kollegor i Norge och Finland har vi idag filialer på över 150 orter runt om i Norden.

TOOLS ingår i Momentum Group-koncernen – en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap sedan juni 2017.

Som en del av TOOLS ges du möjlighet att kontinuerligt utvecklas och våra medarbetares trivsel är betydande för oss. Vi är ett gott gäng med ett fint arbetsklimat och erbjuder dig ett fritt arbete med högt ansvarstagande inom ett område med höga ambitioner. Vår potential är stor och tillsammans ser vi positivt på vår framtida utveckling.

TOOLS Sverige AB är ett företag på frammarsch - vill du vara en del av det?

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Utesäljchef för Försäljningsområde Fyrstad och Skaraborg. Utesäljchefen leder och planerar den operativa bearbetningsförsäljningen mot valda kunder. Rollen ansvarar för försäljningsvolym, täckningsbidrag samt kostnadsoptimering i bearbetningskanalen inom försäljningsområdets utesäljgrupp.
Utesäljchefen ska leda försäljningsutvecklingen och säkerställa implementeringen av processer och säljverktyg inom försäljningsområdets utesäljgrupp för att nå ökad försäljning. Ansvarar också för att implementera affärsstrategier inom ansvarsområdet. Resor främst inom försäljningsområdet förekommer som en naturlig del i det vardagliga arbetet. Placeringsort är vid någon av våra enheter i försäljningsområdet, förslagsvis Lidköping.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att leda eller koordinera utesäljare eller liknande yrkesgrupper. Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Har du även branscherfarenhet, kunskap om industriverksamheters affärsmodeller och/eller kunskap om våra produkter detta meriterande.

Vem trivs här?

Som person ser vi att du är en kommunikativ och strukturerad relationsbyggare som trivs med att arbeta i team. Du är lyhörd, målmedveten och energisk i ditt arbete. Eget driv och förmåga att arbeta självständigt är ett krav. Du är en person som själv ser och tar ansvar för affären och för att utveckla den inom ditt försäljningsområde. Decentraliserat ansvar är en stark värdering hos oss. Du rapporterar till Försäljningsområdeschef.

Ansökan

Ansökan skickas till jobb@tools.se. Vi arbetar med löpande urval, och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum så skicka därför din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 19/1-2018. Vi undanbeder oss kontakt från annonssäljare, rekryteringsföretag eller liknande i denna rekrytering.

Märk din ansökan med: UCFYSK