Kategoriansvarig/Category Manager till TOOLS Sverige

TOOLS gör kundens vardag enklare, säkrare och mer lönsam genom att leverera kompetens och rådgivning kring produkter och tjänster inom främst verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. TOOLS bearbetar kunder inom industri, offentlig förvaltning och bygg/hantverk/service genom Butiker, Utesäljare, Tekniska Specialister, Innesäljare och digitala kanaler. TOOLS i Sverige omsätter idag ca 2 miljarder kronor och tillsammans med våra kollegor i Norge och Finland har vi idag filialer på över 150 orter runt om i Norden.

TOOLS ingår i Momentum Group-koncernen – en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år och har omkring 1 600 anställda. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap sedan juni 2017.

Som en del av TOOLS ges du möjlighet att kontinuerligt utvecklas och våra medarbetares trivsel är betydande för oss. Vi är ett gott gäng med ett fint arbetsklimat och erbjuder dig ett fritt arbete med högt ansvarstagande inom ett område med höga ambitioner. Vår potential är stor och tillsammans ser vi positivt på vår framtida utveckling.

TOOLS Sverige AB är ett företag på frammarsch - vill du vara en del av det?

Arbetsbeskrivning

Tools Sveriges Kategori- och inköpsavdelning belägen i Göteborg behöver nu förstärka sitt team med ytterligare Kategoriansvariga. I teamet arbetar strategiska inköpare och artikeladministratörer i nära samarbete med säljorganisationen, för att utveckla TOOLS produktsortiment och säkerställa ett lönsamt, konkurrenskraftigt och effektivt sortimentserbjudande.

Som Kategoriansvarig ansvarar du för produkt- och tjänsteerbjudandet för en eller flera kategorier där kundnöjdhet, konkurrensförmåga och lönsamhet står i fokus. I ansvaret ingår att på strategisk nivå, utveckla erbjudandet samt att på operativ nivå, i samarbete med Artikeladministratör, säkerställa att all relevant produktdata är registrerad korrekt och på rätt ställen. Kategoriansvarig är, i samarbete med Operativ inköpare, också ytterst ansvarig för att produkterna inom kategorin har rätt uppsättning gällande inköp, lagerläggning och distribution. Som Kategoriansvarig Säkerställa att TOOLS ur ett inköpsperspektiv (inköp och försäljning av produkter och tjänster) uppfyller lagar, regler och definierade kundkrav kopplat till sociala och etiska frågor samt hållbarhetsfrågor.

För den här specifika tjänsten är det starkt meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom kemikaliehanteringsområdet, då det är en av de kategorier du kommer att fördjupa dig inom.

Vi erbjuder ett ansvarsfullt och roligt arbete med stort decentraliserat ansvar. Vår funktion är relativt nystartad vilket innebär att vi lär oss i takt med att vi möter nya utmaningar. Det ger stora möjligheter att påverka arbetssätt och framdrift men ställer också krav på personligt ansvar och rätt attityd. Du förväntas prestera på topp tillsammans med en grupp som jobbar i ett högt tempo, och där prestigelöshet är ett viktigt förhållningssätt.

Placeringsort är på enheten i Västra Frölunda, resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

Vi ser att du tidigare har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom inköp och kategori. Du har en för rollen relevant högskole- eller civilingenjörsexamen, alternativt motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Du har goda IT kunskaper och erfarenhet av att arbeta med Excel och olika analysverktyg. God förhandlingskompetens är ett krav för tjänsten. Vi ser även att du har teknisk förståelse för produkter och lösningar. Har du tidigare branscherfarenhet, och erfarenhet och kunskap inom industriförnödenheter är detta meriterande.

Vem trivs här?

För att lyckas och trivas i rollen är du strukturerad, processorienterad och har den strategiska höjden och den analytiska förmågan som krävs för att förstå affärens alla komponenter. Du är driven och målorienterad, har förmåga att se helheten samt är en lyhörd och god kommunikatör. Du skall finna dig väl tillrätta med att ha kontaktytor på olika nivåer, både internt och externt.  Du är inte rädd att fatta egna beslut och arbeta självständigt, likväl som du trivs och förstår vikten med nära samarbete i team för att nå gemensamma mål.

Ansökan

Ansökan skickas till jobb@tools.se. Vi arbetar med löpande urval, och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum. Skicka din ansökan senast den 21/1–2018. Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att ringa Carina Malmqvist, Kategori- och inköpschef 070-3221370 alternativt mejla carina.malmqvist@tools.se .

Märk din ansökan med referens KAK1801.