NYHETER

Läs om vad som händer på TOOLS runt om i Sverige.

Äntligen! Nu är vårt kampanjquiz om "Exploring the Snow" avgjort. Klicka här för att se vem som knep förstapriset samt vilka som blev andra- och tredjeplacerade.

Vi avser att, per 170101, justera våra priser med i genomsnitt 2,7%. Något som främst är kopplat till våra leverantörers ökade produktions- och råvarukostnader samt en valutaeffekt på de sortiment som köps i EUR eller USD, då den Svenska kronans värde har försvagats.

Måttstocken, eller tumstocken som den också kallas, är en svensk uppfinning. Karl-Hilmer Johansson Kollén konstruerade det nya verktyget år 1883 och det kom att bli en stor svensk uppfinning med global spridning.

Appar kan förebygga olyckor och säkerställa att arbetsplatsen uppnår alla krav för en god arbetsmiljö. I vår serie ”Användbara appar” kommer vi att belysa handplockade appar som vi tror kan vara av intresse för just dig och dina medarbetare och som vi tror kan underlätta ditt arbete.

Under första kvartalet 2017 bygger vi upp och implementerar ett nytt centrallager för våra leveranser till våra kunder. Där kommer vi ha fullt eget ansvar för såväl sortiment som lösningar som möter våra kunders behov.

Visste du att handen består av 55 muskler? Med så komplex struktur är det extra viktigt att du tar väl hand om dina händer eftersom de ska hålla en hel livstid. Har du tänkt på hur din hand ser ut i vila, eller vilka handskar som lämpar sig bäst för just ditt arbete?

Att det inte finns några dåliga väder – bara dåliga kläder, det är vi inpräntade med sedan barnsben och visst stämmer det. Oavsett väder, arbetsuppgift eller bransch så kommer det att bli en pina att gå till jobbet om du har fel kläder i olämpligt material. Nedan följer några enkla tips för hur du ska klä dig för att förbli torr och varm under hela arbetsdagen – hela vintern igenom.

Dewalt presenterar nu det revolutionerande batterisystemet Dewalt XR FlexVolt. TOOLS kategoriansvariga för elhandvertyg, Susanne K Stenström berättar: Lanseringen av FlexVolt var ett stort plus och en av anledningarna till att vi har valt att komplettera vårt sortiment med Dewalt.

Exploring the Snow är det passionerade och skickliga skoterkörande gänget som producerar magiska filmer, med sina coola resor som utgångspunkt. De letar orörd terräng och reser världen över med en gemensam dröm - att hitta det perfekta extremskoteråket.

Nytt avtal mellan TOOLS och SILTECH AB är ett led i arbetet med Hälsa, Miljö & Säkerhet – HMS. - Genom detta samarbete ökar tjänsteutbudet ytterligare med mätningar, besiktningar … Läs mer från HMS-ansvarige Robert Bennerheim här.

Nu är det dags att, fullt ut, följa EU:s direktiv, som innebär att varningsskyltar ska se likadana ut var än i världen du befinner dig. Skyltarna ska utformas på samma sätt som CLP-piktogrammen, en kvadrat ställd på sin spets med röd ram samt en svart symbol mot vit botten. Läs mer här.

Visste du att om du står och jobbar i 2,5 timmar så bränner du cirka 350 kcal mer än om du sitter ner? Eller att du skonar din kropp genom att ha en stol som är anpassad för just dig och dina arbetsuppgifter. Läs våra tips för en bättre arbetsmiljö här.

TOOLS Online - handla verktyg på internet

Bli företagskund hos TOOLS Sverige

Välj din lokala TOOLS

Välj din ort för att se öppettider, aktuella kampanjer och hitta allmän, lokal information.